Vlinderidylle Sniep Noord ingezaaid

Het was een klein feestje op maandag 21 maart in Sniep Noord. Samen met kinderen van brede school de Kersenboom werd de allereerste vlinderidylle in Diemen ingezaaid door wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg en Kars Veling van de Vlinderstichting. Toen de wethouder aan de kinderen vroeg “Wat gaan we doen?” riepen de kinderen: “Vlinders zaaien!” De kinderen hadden er veel zin in en vinden het een leuk idee dat er nog meer vlinders in de wijk komen. Kars Veling had foto’s van verschillende vlinders bij zich en liet de namen van de soorten raden door de kinderen. Een van de kinderen riep: “Oranjevleugel!” Kortom een ontzettend leuk gebeuren met een mooi doel.

De Vlinderidylle is ingezaaid  aan de let van Feggelenlaan, op initiatief van een aantal bewoners van de Sniep en de Vlinderstichting. In heel Nederland zijn er ongeveer 40 vlinderidylles. Een vlinderydille is een strook waar inheemse bloemen en planten worden ingezaaid waar vlinders erg van houden. Ook rupsen hebben de bloemen nodig voor hun ontwikkeling. Zo ontstaat er een ruig stukje grasland met veel verschillende soorten bloemen en planten, waaronder brandnetels omdat vlinders daar erg van houden.

Lees het volledige artikel dat in het DiemerNieuws stond hier: Speciale tuin voor vlinders aangelegd De krant van Diemen (diemernieuws.nl)

 


De groene Sniep

Samenwerken aan een groene oase

doe mee

2021-2023 DeGroeneSniep.nl

Disclaimer