Regenwater opvangen en hergebruiken

Regenwater zelf opvangen, opslaan en gebruiken voor o.a. het doorspoelen van je eigen toilet of besproeien van je tuin? Dat kan! Jan van der Meij uit de Sniep werkt aan een collectief plan voor meerdere huishoudens waaraan jij ook kunt meedoen.

De wateropvangoplossing heeft een inhoud van 4.500 liter. Inmiddels zijn al meerdere huishoudens enthousiast. De kruipruimte onder de woning wordt hiervoor aangewend. Jan, initiatiefnemer: “Heb je een lege kruipruimte van ongeveer 50 cm hoog met oppervlak van minimaal 3,3 x 3,3 meter? Dan is het plaatsen van een reservoir mogelijk. Dit kan voor een gemiddeld huishouden leiden tot een waterreductie tot 25 kuub per jaar.

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je een mail sturen naar wateropslagdiemen@gmail.com

Voor meer info zie dit bestand.


De groene Sniep

Samenwerken aan een groene oase

doe mee

2021-2023 DeGroeneSniep.nl

Disclaimer