Samen gaan we voor
méér groen in de buurt

De Groencommissie: wie zijn wij

De groencommissie Diemen de Sniep Zuid is in het leven geroepen door buurtbewoners die de urgentie voelen om meer groen en daardoor betere leefbaarheid in de wijk te stimuleren. Het is alom bekend dat bomen en planten een gunstige invloed hebben op biodiversiteit, hitte management, waterafvoer bij hevige regenval en een gezonde geest. De groencommissie heeft een vaste kern en werkt vanuit de gedachte van een open platform. Iedereen is welkom om mee te denken en te doen, om activiteiten in te brengen en te organiseren. De belangrijkste taak van de kernleden is om de medebewoners te betrekken, te informeren en daarmee hopelijk te inspireren en motiveren.
Dus: Doe je mee?

Je kunt met ons in contact komen door een mail te sturen naar info@DeGroeneSniep.nl

Voor kinderen hebben we een apart emailadres gemaakt, zij kunnen ons benaderen via: kids@DeGroeneSniep.nl

Onze visie

Klimaatverandering is dé crisis waarmee we als wereldburger onvermijdelijk in toenemende mate geconfronteerd worden. Het is noodzakelijk dat iedereen, van jong tot oud, zich bewust is van deze bedreiging. Wat je zelf kunt bijdragen is om binnen jouw mogelijkheden beter voor de natuur te zorgen. Dat kan dus starten in en om jouw eigen woning en thuis, in jouw straat en jouw wijk. Want uiteindelijk is er maar een planeet en is er daarmee ook maar één Diemen Sniep. 

Als groencommissie Diemen de Sniep Zuid geloven we dan ook in de kracht van een gemeenschappelijke aanpak. We maken ons sterk voor een groene wijk. We streven ernaar om groen bewustzijn in de wijk te creëren, en onze medebewoners te inspireren en ‘een zetje te geven’ waar nodig. We dromen van een wijk waar de planten de tegels overheersen, waar de bijen, hommels en vogels komen omdat er genoeg voedsel en beschutting te vinden is. Waar het ook tijdens een hete zomer nog steeds fijn is voor mens en dier omdat er genoeg gras en planten die de koelte brengen en bomen zijn die schaduw geven. We willen bijdragen aan een wijk waar sociale cohesie is mede dankzij de gemeenschappelijk groen activiteiten waar jong en oud plezier bij hebben.

Meer groen en minder tegels in de wijk, meer vogels en meer planten. Kennis overdragen dat groen in de wijk leuk maar ook noodzakelijk is; “Samenwerken aan een groene oase”.

Minder tegels, meer groen

Meer groen in de tuin heeft veel voordelen. Het is gunstig voor dieren als vlinders, vogels en bijen. En het riool wordt ontlast, het regenwater zakt namelijk weg in de bodem. Dit helpt wateroverlast te beperken. Betegelde tuinen worden zomers ook heter dan groene tuinen. Beplanting en groen houdt jouw tuin op hete zomerse dagen een stuk koeler.

Koelere omgeving

Meer groen gaat hittestress tegen en zorgt voor een koelere omgeving.

Voorkom waterschade

Een groenere tuin neemt meer water op en voorkomt waterschade en overlast bij hevige regenval

Toename biodiversiteit

Als elke tuin gevarieerd groen bevat ontstaat een fijne leef omgeving voor diverse soorten insecten en vogels.

Wist je dat?

1 boom de temperatuur in de nabije omgeving met 3.1 graden kan verlagen?

De groene Sniep

Samenwerken aan een groene oase

doe mee

2021-2023 DeGroeneSniep.nl

Disclaimer