NK Tegelwippen 2023

Tegel eruit, groen erin!

Oké, meer groen is dus leuk én belangrijk in de wijk waar je woont. Voor een fijne leefomgeving waar jong en oud prettig wonen en waar kinderen leren over het belang van groen. Minder tegels in de tuin en meer groen is daar ontzettend belangrijk in. Zo belangrijk dat de overheid een ‘Nederlandse Kampioenschappen’ heeft opgericht: het NK Tegelwippen. 

Diemen gaat al lekker (zie de ranglijst) maar we doen het niet alleen om te winnen. Een ‘makkelijke’ winst voor onze wijk Diemen Sniep is bijvoorbeeld om je parkeerplaats te vergroenen door daar ‘grasbetontegels’te gebruiken (zie foto). En natuurlijk hoef je niet direct je hele tuin om te gooien voor wat meer groen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke border met een moois struik (daar komen vlinders en vogels graag in) of aan natuurlijke (erf) afscheiding. Denk in kleine stappen, elke groenstap telt.

Over het NK Tegelwippen 2023 

Van 21 maart tot 31 oktober 2023 speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Hoe? Geef je gewipte tegels op via dit formulier en ze worden bij je gemeente opgeteld. Heeft jouw gemeente zich niet aangemeld? Niet getreurd, wippen kan altijd. Dan wip je mee voor de nationale Tegelteller:  NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl)


De groene Sniep

Samenwerken aan een groene oase

doe mee

2021-2023 DeGroeneSniep.nl

Disclaimer