Op dit moment is er GEEN gezamenlijk inkoopactie.

Hieronder lees je hoe onze voorgaande projecten zijn uitgevoerd.
Heb je interesse? Mail ons gerust!

Samen maken we onze buurt groener!

Er zijn verschillende mogelijkheden voor sedum op je dak. Er zijn een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste is de draagkracht van je dak. Verder is er nogal wat keuze in soorten sedum en eventueel de combinatie met (bloemdragende) plantjes. Over het algemeen geldt hoe diverser het sedum, des te hoger de prijs, maar wel mooier.

Voor de actie van September 2021 is er door ons samengewerkt met het HetGroeneLoket.nl. Het GroeneLoket is een sociale onderneming die zich richt op het vergroenen, verkoelen en regenbestending maken van de leefomgeving. Het GroeneLoket streeft ernaar de levering en informatievoorziening zo eenvoudig mogelijk te maken – en hanteert hiervoor een speciale wijkaanpak. Zo wordt de bestelling centraal in de wijk afgeleverd.

Informatie over de Groene Matten

We hebben gekozen voor de matten van HetGroeneLoket, omdat zij een mooi resultaat geven en makkelijk aan te leggen zijn. Op de website van Het GroeneLoket vind je een overzicht van alle voordelen. En tevens antwoord op veelgestelde vragen.

Je kan kiezen uit twee varianten: de dunne variant (20mm) is geschikt voor de schuurtjes en de dikkere variant (40mm) voor uitbouw en/of garage. Zie voorgaande links naar HetGroeneLoket voor meer productinformatie.

Er zijn ook nog varianten met kruiden en bloemen maar deze vragen meer onderhoud en daarom hebben we hier niet voor gekozen. Wel bieden we de optie om een strook kruiden en/of grassen te bestellen op je sedum mat. Mocht je toch een kruiden/bloemenmat willen dan kan je direct contact opnemen met HetGroeneLoket en aangeven dat je mee wilt doen met de September levering van de Sniep (info@HetGroeneLoket.nl).

Een groen dak vraagt weinig onderhoud. Hier vind je het advies van HetGroeneLoket met betrekking tot onderhoud (flyer onderhoudstips). Het komt neer op  twee keer per jaar onkruid of mos bestrijden en voeding geven. In het begin moet je bij aanhoudende warmte sproeien. Je krijgt bij de levering conditioner geleverd ten behoeve van het onderhoud.

Ik wil liever cassettes

Mocht je cassettes willen (ipv Groene Matten) dan kun je deze zelf bestellen via Het Groene Loket.

De afhandeling verloopt mogelijk buiten deze bestelronde.

Aanleg groene matten

Het aanleggen van de groene matten van HetGroeneLoket is simpel. Hier vind je een filmpje over de aanleg en de aanleginstructie (Filmpje leg je groendak aan). In principe is iedereen verantwoordelijk voor de aanleg van zijn eigen groene dak, maar het mooiste is natuurlijk als we elkaar allemaal helpen!

De matten werden op vrijdag 10 september 2021 geleverd.Op zaterdag 11 september zijn een aantal buren de matten gezamenlijk gaan aanbrengen.

Nog van belang is:

  • Om de sedummatten heen hoort een rand grind om bij een hevige regenbui goede afwatering te garanderen.
  • Een afsluitprofiel heb je nodig als je het dak deelt met een buur die geen groen dak aan gaat leggen. Het leukste is natuurlijk om samen met je buur een groen dak aan te leggen.
  • Tot slot heb je een bladvanger nodig om te voorkomen dat de regenpijp verstopt raakt. Er zijn twee soorten beschikbaar (boldraad variant of liggende variant).

Bij het plaatsen van de bestelling via het formulier kun je aangeven welke voorgenoemde zaken je nodig hebt.

Mocht je het groene dak niet zelf aan willen leggen dan kun je zelf contact opnemen met HetGroeneLoket en aangeven dat je mee wilt doen met de September levering van de Sniep (info@HetGroeneLoket.nl).

Kosten en levering

De precieze kosten hangen af van de grootte van je dak, het soort sedum en of je bijvoorbeeld grind nodig hebt of een kruidenstrook wilt. We krijgen 15% korting en korting op de levering omdat we gezamenlijk inkopen.

Een indicatie van de kosten:

  • Schuurtje 20mm a 6m2 +/- € 390
  • Uitbouw 40mm a 12m2 +/- € 588
  • Garage 40mm a 20m2 +/- € 966 

Voorgaande indicaties zijn incl. conditioner, grind, verzending en btw.

De matten worden op vrijdag 10 september centraal in de buurt geleverd.

Subsidie
We hebben gekeken of we in aanmerking komen voor subsidie voor het aanleggen van groene daken. Wij hebben dit niet kunnen vinden. Mocht jij bekend zijn met mogelijkheden waarop wel subsidie kan worden verkregen, dan horen we dat graag! op info@DeGroeneSniep.nl

Ik wil een groen dak! Zo kun je deelnemen

LET OP: OP DIT MOMENT IS ER GEEN GEZAMENLIJK INKOOPACTIE.
Heb je interesse in een groen dak? laat het ons gerust weten!
Onze vorige actie werd afgehandeld via het Groene Loket. Hieronder lees je er meer over.

Bestelproces
De afhandeling van het bestelproces verloopt via Het Groene Loket. Zij zorgen voor een persoonlijke offerte. Na ontvangst van de offerte kun je alsnog besluiten niet mee te doen (maar we hopen natuurlijk van wel!)

Als je besluit mee te doen verloopt het factuur en betalingsproces ook direct tussen jou en HetGroeneLoket.


Bestellen gaat eenvoudig via de bestelpagina van Het Groene Loket. Alle informatie en de link zijn terug te vinden onder: “Ik wil een groen dak! Zo kun je deelnemen” (hierboven).


De groene Sniep

Samenwerken aan een groene oase

doe mee

2021-2023 DeGroeneSniep.nl

Disclaimer