Diemen Sniep

Welkom

in Sniep-Zuid

Diemen de Sniep Zuid is een nieuwbouwwijk met veel speelplaatsen en woonhuizen die over een tuin beschikken. Met name die tuinen hebben veel meer potentie in zich om de buurt groener en leefbaarder te maken voor ons en onze kinderen. Dit kan in kleine acties voor de buurt maar ook door een planmatige aanpak met grotere doelen.  

Speeltuinen & Groenvoorziening

Kinderen en andere bewoners van Sniep-Zuid kunnen dagelijks genieten van 4 speeltuinen in de wijk. Deze plekken, op loopafstand voor iedereen, zijn gemakkelijk bereikbaar en voorzien van verschillende speeltoestellen, een groene border, planten (fruitbomen) en gras.

In de buurt: Bossen & Parken
Het Penbos

Een derde van Diemen bestaat uit bossen en parken. Alle ruimte voor recreatie in het groen: fietsen, picknicken, schatgraven en hardlopen. Snuif de frisse lucht in het Diemerbos, recreatiegebied Overdiemen, het Penbos en de Diemervijfhoek

“Piraten” speeltuin (Savonet)

De “Piraten” speeltuin, gelegen aan Savonet, Slagbaai en Leliëndaal – is een van de 4 speelplekken waar kinderen graag komen spelen. Naast het piratenschip en andere speeltoestellen wordt er vaak op het gras gespeeld. De Gemeente houdt het gras en de aangrenzende borders bij. Terwijl op de buurt zorgdraagt voor de borders aan de zijde van de woningen (zoals ook elders in de Sniep).

Schiereiland

Diemen Sniep-Zuid is gelegen op een schiereiland, ingeklemd tussen de Weespertrekvaart enerzijds – en de Muidervaart. Een fiets/voetgangersbrug (Barku) en diverse autobruggen verbinden de wijk. De bruggen zijn geïnspireerd op “De Trekschuit” en vernoemd naar soorten vaartuigen: Piaka, Ponton, Korjaal en Ponton.

Geef de natuur de ruimte

De afgelopen jaren hebben wij onze buurt enorm zien veranderen. Van een zanderige omgeving met nieuwbouw woningen naar steeds meer groen. Aangeplante borders vinden hun eigen weg en (fruit)bomen sieren de wijk. Met deze verandering verschijnen ook steeds meer dieren in de wijk. De konijnen delen het gebied nu met vele vogels, kikkertjes, insecten en de egel.
ONZE CONTACTGEGEVENS

Groencomissie Sniep-Zuid
e-mail: info@DeGroeneSniep.nl


De groene Sniep

Samenwerken aan een groene oase

doe mee

2021-2023 DeGroeneSniep.nl

Disclaimer