Samen bloembollen planten groot succes

Op zondag 26 september, nationale burendag, was het zover: voorjaarsbollen planten met elkaar om De Sniep in de lente nóg meer in bloei te zetten. Het zonnetje scheen en na een kort welkom en een korte instructie over hoe je het beste de bollen kunt planten ging iedereen aan de slag. Marre organiseerde deze actie namens de groencommissie: “Het was echt zo leuk! De opkomst was best hoog. Met name ouders kwamen met hun kinderen om samen mee te doen.” De bollen werden in overleg met de gemeente Diemen gepland op aangewezen plekken zodat de bollen niet worden omgemaaid zodra ze opkomen. Rond 12 uur was de klus geklaard. En nu maar wachten tot het lente wordt……

Deze actie is gesponsord door het Oranje Fonds / Nationale burendag. Van hen kreeg de groencommissie 650 biologisch geteelde bloembollen. Deze bollen zaten in een mix. In de lente komen de volgende bloemen op: mix van krokussen, mix ‘vroege nectar voor de bij’, tulp Tulips linifolia, druifhyacinten, mix ‘vogelmelk’ en mix Tulipa Tineke van der Meer & Siesta. We kunnen niet wachten om deze prachtige bloemenmixen te zien! 

De groene Sniep

Samenwerken aan een groene oase

Doe mee

2021 DeGroeneSniep.nl

Disclaimer