Stormy weather

Stormen Dudly en Eunice hebben een flinke ravage aangebracht in Diemen. Met schade aan terrassen en woningen en erger. Ook de Sniep is niet ongeschonden door de stormen gekomen. Schuttingen bleken niet bestand tegen de kracht van deze windstoten en plantenpotten vlogen in het rond. Ook in het openbaar groen op de Leliendaal bleek een mooie, jonge boom niet bestand tegen deze storm.

Vanuit De Groene Sniep zijn we samen met de gemeente aan het kijken waar meer bomen geplaatst kunnen worden. Bomen hebben een positief effect op onze wijk; ze produceren zuurstof, geven verkoeling en bieden leefruimte aan verschillende soorten vogels en insecten.

Ook nemen bomen door hun bladeren en diepe wortelsystemen veel water op. Wat weer goed is voor de verwerking van de vaker voorkomende hevige regenbuien.

Er is dan ook hard gewerkt om deze gevallen boom te redden. Een jonge boom die met kluit uit de grond is getrokken en geen grote wortelschade heeft kan gered worden. Zaterdagochtend, samen met een aantal buurtgenoten, was het tijd voor een eerste poging. Helaas liet op dat moment ook storm Franklin zich zien. Na twee flinke windstormen raasde ook nog eens een derde flinke regenstorm over Nederland heen. Hoewel de eerste windstoten moedig getrotseerd zijn door onze buurtgenoten, is deze eerste poging om deze boom te redden, uiteindelijk toch gestaakt. Storm Franklin bleek té krachtig. Poging twee was wel succesvol. De boom staat weer met beide voeten in de grond. Hopelijk sterkt hij snel aan en kan hij ons tijdens hete zomers weer voorzien van wat welkome schaduw.

 

De groene Sniep

Samenwerken aan een groene oase

Doe mee

2021 DeGroeneSniep.nl

Disclaimer