Plant (ook) Nederlandse planten en bloemen

Wat kunnen we doen in onze tuin? Er zijn meerdere zaken die bijdragen aan biodiversiteit. Een van die dingen is om juist ook heel bewust Nederlandse planten en bloemen in je tuin te planten. Biodiversiteit is namelijk vaak een lokale aangelegenheid: veel Nederlandse bijen, vlinders en andere insectensoorten zijn afhankelijk van Nederlandse planten. Zaai daarom vooral inheemse planten en bloemen, hier en daar gemixt met jouw favoriete exotische(re) planten. Maak er iets van wat jij mooi vindt, want hoe dan ook geldt: hoe meer planten en hoe minder tegels, hoe beter.

We geven je natuurlijk graag een paar tips voor wat Nederlandse planten, bloemen, bomen die redelijk makkelijk verkrijgbaar zijn. Dit zijn: de Wilde Clematis, Vingerhoedskruid, Bieslook, Engels gras, Bosaardbei, Margrietjes, Viooltjes, Kamperfoelie, Brem, Zachte Berk, Amandelwilg en de zoete kers (beter bekend als de Prunus). Wil je meer lezen? kijk dan op de website www.maakgrijsgroener.nl


De groene Sniep

Samenwerken aan een groene oase

doe mee

2021-2023 DeGroeneSniep.nl

Disclaimer